Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope u Sarajevu

0

Direktor ASA Holdinga Eldin Hadžiselimović rekao je da će Bosna i Hercegovina, nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin događaja koji okuplja poslovne lidere jugoistočne Evrope.

Samit 100 poslovnih lidera jugoistočne Evrope okupit će od 28. do 30. maja u Sarajevu poslovne lidere iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, u organizaciji ASA Prevent grupacije i BBI banke.

Direktor ASA Holdinga Eldin Hadžiselimović rekao je da će Bosna i Hercegovina, nakon Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Srbije, prvi put biti domaćin događaja koji okuplja poslovne lidere jugoistočne Evrope da bi na jednom mjestu predstavili primjere dobre prakse i istovremeno radili na jačanju potencijala za nove investicije kroz saradnju i razvojne projekte.

Dodao je da će, uz pokroviteljstvo Predsjedništva BiH, ovogodišnji Samit 100 pod nazivom “Dogovor za novo doba Bosne i Hercegovine” biti održan zajedno s Brdo Brijuni procesom koji će okupiti političku eminenciju jugoistočne i centralne Evrope.

Samit 100 biznis lidera inicijativa je koju su 2011. pokrenuli Srpska asocijacija menadžera, Hrvatska udruga poslodavaca i Združenje managerjev Slovenije, a ubrzo joj je podršku pružila i Atlas Fondacija iz Crne Gore.

Cilj događaja je uključivanje poslovnih lidera u dijalog i panel diskusije kojim će pokušati oblikovati novu viziju poboljšanja poslovanja i kvaliteta života u regionu, saopćeno je iz ASA Prevent grupacije.