Salmir Kaplan fizički nasrnuo na Ivana Perića, u Stolac poslata i specijalna policija

0

Iz Operativnog centra MUP-a HNK-a za Klix.ba je potvrđeno da su u Stocu pojačane policijske snage te da se uskoro očekuje dolazak i specijalne policije. Iste informacije potvrđene su i na konferenciji za medije Centralne izborne komisije.

“Morali smo pojačati policijske snage da ne bi došlo do eskalacije sukoba. Uskoro će i specijalna jedinica dobiti uputstvo da se priključi specijalna policija”, kažu za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Prema podacima MUP-a HNK, kandidat za načelnika Stoca fizički je nasrnuo na predsjednika Općinske izborne komisije Ivana Perića.

“Kažem vam, to su preliminarne informacije, sad ide istraga, ali sada tako stoje stvari”, rekli su za Klix.ba iz Operativnog centra MUP-a HNK.

Ahmet Šantić, predsjednik CIK-a, rekao je da je do narušena sigurnosna situacija u poslijepodnevnim satima.

Šantić je rekao da je jedan od kandidata za načelnika došao u prostorije Općinske izborne komisije te je nasrnuo na predsjednika i dva člana izborne komisije. Dva člana su završila u bolnici dok je jedan na kućnom liječenju. Šantić je potvrdio da su u Stolac upućeni i specijalci.

Iz CIK-a su potvrdili da je Ivan Perić završio u bolnici te da je prekinut izborni proces. Iz CIK-a su naveli i da su “osobe sa kapuljačama na glavama” izuzeli glasački materijal.