Sajam zapošljavanja u Banjaluci: U ponudi 350 radnih mjesta

0

U Banjaluci je danas otvoren Sajam zapošljavanja “BL 2019”, na kojem će oko 50 privrednih subjekata posjetiocima ponuditi oko 350 radnih mjesta iz različitih sektora.

Sajam zapošljavanja, koji organizuje Gradska razvojna agencija u saradnji sa banjalučkom filijalom Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, otvoren je u Sportskoj dvorani “Centar” do 18.00 časova.

Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović rekao je da se ova agencija trudi da svake godine ponudi sve veći broj poslova, te da budu obuhvaćene sve oblasti poslovanja.

“Cilj nam je da povežemo poslodavce koji traže radnu snagu sa onima koji traže posao, ali i da mladima omogućimo da na jednom mjestu vide koji su to profili traženi na tržištu rada, te da se u skladu sa tim možda i prekvalifikuju”, rekao je Milanović novinarima.

On je naveo da se na sajmu nude poslovi iz drvopređivačakog, prehrambenog i metalskog sektora, zatim industrije tekstila, kože i obuće, uslužnih djelatnosti, ali i bankarskog i zdravstvenog sektora.

Osim ponude poslova, dodao je on, u okviru Sajma biće održane i četiri panel-diskusije koje će se odnositi na promociju kreativne industrije. (Srna)