Sajam privrede: Privredna komora TK i Konzum promoviraju bh. vrijednosti

0

Privredni sajam u organizaciji Kantonalne privredne komore Tuzla i Konzuma BiH koji je postao član komore, biće održan u Konzum Family centru u Tuzli nadolazećeg vikenda, u subotu i nedelju, 17. i 18. septembra od 10.00 do 17.00.

”Konzum BiH sa svojim dugogodišnjim poslovanjem u našoj zemlji kao i kontinuiranom podrškom domaćim proizvođačima i dobavljačima, dao je znatan doprinos razvoju privrede u BiH, te svakako zaslužuje svoje mjesto među značajnijim firmama članicama Kantonalne privredne komore Tuzla. Naša zajednička saradnja ima za cilj promovirati najbolje bh vrijednosti, a prva u nizu aktivnosti je Sajam privrede, na kojem posjetioce očekuju zanimljivi sadržaji, promocije i druženja”, istakao je Dino Kalesić, viši stručni saradnik za informisanje i sekretar Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla.

Cilj sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih aktivnosti  TK kao i pozitivni utjecaj na stvaranje poduzetničke klime. Tokom dva dana Sajma, proizvode i usluge prezentirat će više od 15 izlagača, firmi članica Komore, a drugi zanimljivi prateći sadržaji sigurno će privući mnogo posjetilaca i kompanija.

”Drago nam je da će naš Family centar tokom vikenda dobiti i drugu dimenziju i postati centar razmjene poslovnih ideja. Sarađujemo sa više od 450 domaćih dobavljača, što odgovara omjeru od 80% domaćih proizvoda na našim policama. Taj trend nastavit ćemo i u budućnosti. Naš krajnji cilj je svakako zadovoljan kupac koji na našim policama može kupiti domaće, svježe i kvalitetne namirnice. Saradnja sa komorom svakako će doprinijeti tome”, istakla je Zvezdana Stojaković, PR menadžerica Konzuma BiH.