Sada u BiH možete kupovati televizore, telefone… za Bitcoine

0

Kompanija No Limit Tehnology iz Sanskog Mosta omogućila je plaćanje robe u digitalnim valutama.

Firma se bavi prodajom robe kao što su mobiteli, laptopi, televizori… Kupovinu Bitcoinom omogućila je putem svog webshopa, uz druge, standardne načine plaćanja, poput gotovine i kartice.

Zebir Filović, direktor kompanije No Limit tehnology kaže za BiznisInfo da je plaćanje Bitcoinom dugo bilo u opciji, ali da je sve trebalo pripremiti.

Kako ističe, u vrijeme pandemije koronavirusa ljudi traže manje fizičkog kontakta, pa su kupovina i prodaja putem internet postali pitanje opstanka.

“Svojim webshop smo se prilagodili, razradili smo načine prodaje, dostave, ali i sigurnog plaćanja“, rekao nam je Filović.

Prema njegovim riječima, najvažniji korak je bio pronaći siguran platni procesor koji omogućava rad sa Bitcoinom. To im je omogućio rxcpay preko crypto.ba.

Kupovina kaže, funkcionira kao i na svakom drugom ozbiljnom webshopu.  Nakon odabira željenog artikla ili više njih, pristupa se procesu plaćanja.

Nakon što izaberete način plaćanja Bitcoinom aktivira se platni procesor kao međukorak na kome kupac preko svog Crypto Walleta, odnosno novčanika koga ima na smartfonu prebacuje sredstva na Crypto Wallet kompanije, u ovom slučaju No Limit Tehnology. Sve se, kaže naš sagovornik, odvija vrlo jednostavno i brzo i u principu se svodi na skeniranje QR coda koga kupac vidi na svom monitoru ili displeju.

D. Sinanović