RS ustupila Srbiji viškove električne energije

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srbija imaju “bratski dogovor da zajedno djeluju i međusobno se pomažu u vrijeme kada je Evropa suočena sa velikim poskupljenjem gasa i električne energije”.

– Dešava se da Republika Srpska u ovom trenutku ima viškove električne energije. Mi tu energiju ne želimo da prodajemo Srbiji, da iskoristimo ovaj trenutak i nešto zarađujemo, već ćemo je ustupiti uz dogovor da nam se to vrati u istim količinama – rekao je Dodik novinarima u Novoj Topoli kod Gradiške.

Dodik je poručio da je to fer i bratski dogovor, usmjeren isključivo da se obezbijedi stabilna energetska situacija i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je juče Dodiku, “Elektroprivredi Republike Srpske” i generalnom direktoru tog preduzeća Luki Petroviću za isporuku električne energije koja nedostaje Srbiji.

– Oni nama daju danas, mi ćemo njima da vraćamo kada budemo uključili 650 megavata tenta B1 – rekao je Vučić, prenosi Srna.