Rimčev projekat u Livnu bez finansijske podrške

0

U Livnu je održana druga konferencija Business Forum Livno 2019 koja je ove godine organizirana u partnerstvu Linnovate Tehnološkog parka sa Asocijacijom za regionalni razvoj REDAH i Ministarstarstvom gospodarstva Hercegbosanske županije.

Prvom konferencijom prošle godine, otvoren je Linnovate Tehnološki park, koji je u prvoj godini svoga poslovanja uspio podržati sedam start-upa kroz programe Start-up akademije.

“Na početku Linnovatea svi su bili jako susretljivi i mnogo toga obećavali, ali dosada još niko nije financijski pomogao osim nas privatnih supportera jer su svi novci u Linnovateu donacije od nas privatno, mene osobno i Jakova Dolića”, poručio je suosnivač i donator Linnovatea, Mate Rimac.

Prva generacija startupa dosad je rezultirala sa tri novonastale firme. Na konferenciji je promovirana prva generacija startupa poslovnog inkubatora Linnovate Tehnološkog parka kao motivacija budućim poduzetnicima.

Razgovaralo se na temu stvaranja turističkih i kapaciteta u poljoprivrednoj proizvodnji i preradi.

Također, jedna od tema je bila i izgradnja lokalne saradnje na području kantona radi umrežavanja lokalnih javnih i privatnih institucija kako bi bili spremniji za saradnju u stranim projektima.

Najviše prostora za biznis na području ovog kantona svakako ima sektor poljoprivredne proizvodnje i prerade, kao i turizam jer se ipak radi o prostorno najvećem kantonu Bosne i Hercegovine sa dosta neiskorištene ali obradive zemlje koja ima odličan turistički potencijal.

Upravo su panel diskusije bile i srž same konferencije koju je posjetilo 170 gostiju.

”Vjerujem da kroz poslovni inkubator možemo kreirati startupe koji će zadovoljiti potrebe za sirovinom našeg poduzeća”, izjavio je Darko Čobanov iz poduzeća Eko – sir Puđa.

“Nitko vam ništa neće dati ako ne radite. Red, rad i disciplina, odgovornost prema poslu i visoka želja za uspjehom a prvenstveno doživljaj, emocija i zaokružena turistička priča ključ je uspješnog bavljenja turizmom”, poručila je mladima ispred Hajdučkih vrleti, vlasnica i direktorica Marija Vukoja, prenio je Bljesak.info.