Rimac otvorio novi razvojni ured u Osijeku

0

Kompanija Rimac Automobili otvorila je juče svoj ured u Osijeku. Riječ je o razvojnom uredu unutar kompanije koji će se baviti specifičnim sistemima i komponentama. Trenutno su to visokonaponski pretvarači, sistemi za punjenje baterija automobila i napajanje 12-voltnih sistema.

– Namjera nam je u Osijeku izgraditi odvojenu ekipu i da ovo bude centar kompetencija za te sisteme, koje nećemo raditi u Zagrebu nego isključivo ovdje. Vjerojatno ćemo u budućnosti u Osijeku raditi i druge stvari. Ovo je tek početak. Za sada imamo sedam zaposlenih, a Osijek smo prvenstveno odabrali zbog saradnje s FERIT-om s kojim smo zajedno pokrenuli smjer automobilska elektrotehnika, gdje naši zaposlenici drže predavanja – kazao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor kompanije.

Voditelj ureda je Rajkumar Rajappan, stručnjak porijeklom iz Indije, ali s 20-godišnjim iskustvom u industriji, u Švicarskoj i Njemačkoj. Rimac je najavio da će uskoro biti još novozaposlenih.

– Ovo je nukleus, ali sigurno ćemo povećati broj zaposlenih ovisno o projektima. U ovoj godini na nivou cijele kompanije već imamo 200 novozaposlenih – istaknuo je i progovorio o planovima za budućnost.

– Prioritet je staviti C-2 u proizvodnju te krenuti u realizaciju drugih projekata s velikim proizvođačima, početi proizvoditi za Porsche, Aston Martin… – rekao je Rimac, prenosi Jutarnji list.