Rimac objavio nove fotografije 200 miliona eura vrijednog projekta

0

Poduzetnik Mate Rimac objavio je na Facebooku fotografije na kojim se vidi kako napreduje izgradnja njegovog 200 miliona eura vrijednog kampusa u Svetoj Nedelji kod Zagreba.

– Campus, gdje će raditi 2.500 ljudi, dobro napreduje. I dalje bez kune kredita ili EU fondova/poticaja – napisao je Rimac.

Kako je ranije najavljeno iz kompanije, kada bude dovršen, Rimac Kampus će biti sjedište kompanija Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Ujedno, bit će to i jedan od najvećih razvojno-istraživačkih i proizvodnih kompleksa u Evropi i to ne samo u automobilskoj industriji.

Rimac je ranije najavio kako želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na jednoj jedinstvenoj lokaciji te kako će ona utjeloviti sve Rimac vrijednosti. Novi će kompleks biti baza za istraživanje, razvoj i proizvodnju, a omogućit će kompaniji da izraste od proizvodnje prototipova i projekata u manjim serijama do velikoserijske proizvodnje električnih pogonskih sklopova visokih performansi i baterijskih sistema za brojne globalne automobilske kompanije.

Nova lokacija nalazi se na zemljištu od 200.000 m² dok će izgrađena površina doseći oko 100.000 m². Očekuje se da će biti dovršena do 2023. godine.

Rimac predstavio projekat kampusa vrijedan preko 200 miliona eura