Rimac Concept One na SPARK Gadget Show-u

0

Iako se očekivala veća posjećenost nego na ostalim događajima, SPARK Gadget Show je i službeno najposjećeniji SPARK event dosad. Prostorije novootvorenog SPARK kafića i parkinga su bile premale za sve zainteresirane posjetitelje.

Najveća atrakcija na showu je definitivno bilo električno auto tvrtke Rimac – Concept One, pokraj kojeg su se posjetitelji stalno fotkali. Nažalost, nisu se mogli provozati u njemu, ali su zato četiri Tesle modela S i X stalno bile na cesti. U dvorištu SPARK-a se stalno netko “đirao” na električnim biciklima Greyp, električnom romobilu INMotion L6, te hoverboardima Xplorer Hoverboard Funk i Ninebot Hoverboard.

Pozornost djece je najviše privlačio simpatični robotić NAO, ali i edukativni roboti Lego Mindstorms i mBot. U kafiću su SPARKovci predstavljali uređaje za pametne kuće (Google Home, Eynio Click, VSoundBox i Amazon Tap) i virtualnu stvarnost (HTC Vive, Oculus Rift, PlayStation VR i Microsoft HoloLens). Dronovi DJI Mavic, DJI M100 Matrice, DJI Phantom 4 i DJI Phantom 3 su polijetali s krova SPARK kafića i stalno “nadzirali” cijeli događaj.

Tu je bila i nagradna igra. Zadatak je bio glasovati za najbolji izložbeni gadget i kratko opisati inovativni način na koji biste ga koristili. Robotić NAO je imao najviše glasova posjetitelja kao najbolji gadget, a najbolju ideju od ukupno 96 prijava imao je Esad Inajetović! Radi se o upotrebi NAO-a kao pomoć djeci koja imaju problema sa socijalizacijom.

Vjerujemo kako će u 2017. godini doći neki novi kul gadgeti, a SPARK će se potruditi da ih predstavi na SPARK Gadget Show-u 2017, saopćili su organizatori.