Renovirani hotel “Drina” u Bijeljini zaposlio 50 radnika sa biroa

0

Renovirani hotel “Drina” u centru Bijeljine zaposlio je 50 radnika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, izjavila je šefica bijeljinske filijale Zavoda Slavica Lukić.

Na konferenciji za novinare povodom početka rada hotela za osmomartovske praznike, Lukućeva je rekla da su među zaposlenima lica sa visokom stručnom spremom, ali i nekvalifikovani radnici.

Ona je ocijenila kao prosperitetnu ovu investiciju sugrađana koji su se vratili iz inostranstva i uložili novac u uređenje hotela sa četiri zvjezdice, te istakla da treba podržati ulaganja i projekte koji obezbjeđuju novo zapošljavanje i smanjenje stope nezaposlenosti. Generalni menadžer hotela Milica Vulović Koren rekla je da za poslodavca zaposleni nisu trošak, nego investicija, i pohvalila želju novih radnika da napreduju kroz obuku za kvalitetan rad u hotelijerstvu.

Ona je najavila zvanično otvaranje hotela 1. aprila i poručila da time počinje “nova priča” starog bijeljinskog hotela “Drina”, čiju tradiciju nastavljaju. Renovirani hotel ima 37 soba sa 74 ležaja, kongeresnu salu, spa i velnes centar, a menadžment najavljuje i konkurentne cijene usluga.

“Sve smještajne kapacitete u Bijeljini smatramo budućim dobrim saradnicima, nikako konkurentima, jer imamo isti cilj – da grad i regija postanu poželjna turistička destinacija”, zaključila je Korenova.