Renault Kardian stiže uskoro

0

Renault će krajem ovog mjeseca i zvanično predstaviti novi urbani SUV koji će ponijeti naziv Kardian.

Budući urbani SUV, koji će se prvo pojaviti na južnoameričkom tržištu, zahtijevao je ime koje dočarava snagu i agilnost. Ali šta ime znači?

Silvija, menadžer strategije za imenovanje modela u okviru Renaultovog odjeljenja za globalni marketing, razlaže ga po slovu, kao i ideje i asocijacije koje proizilaze iz geneze ovog modela.

Odnos kupca sa automobilom uvijek počinje imenom – onim što ih čini da misle i osjećaju. U segmentu SUV-a i krosovera, imena vozila imaju tendenciju da dočaraju snagu i agilnost. U Renaultu, brojni modeli imaju imena koja počinju “K” zvukom: Koleos (2008), Captur (2013), Kaptur (2016), Kadjar (2015), Kwid (2015) i Kiger (2021).

Kao prvi u budućem međunarodnom asortimanu, potpuno novi Renault Kardian zauzima svoje mjesto u ovoj liniji jakih i prepoznatljivih imena vozila.

Ipak, korijeni imena Kardian potiču iz engleskog jezika. Na prvo slušanje, ime evocira riječ “guardian”, simbolizujući zaštitu i snagu.

Njegovi snažni suglasnici – K, R i D – pojačavaju taj utisak. Ali ime takođe dočarava još jednu snažnu sliku. Silvija objašnjava: “Ono što je interesantno u vezi sa Renault Kardianom je kako izaziva dinamičnu agilnost. To vas tjera da mislite na kardio – sport, zamah i adrenalin”.

Renault će novi kompaktni SUV u Južnoj Americi predstaviti 25. oktobra, a očekuje se da će stići u prodajne salone početkom 2024.

Automobil će imati 1.0 turbo motor, biće baziran na CMF-B platformi, dok će njegova dužina iznositi manje od 415 cm, prenosi Autoblog.rs.