Raspisan poziv za izgradnju podzemne garaže s trgom kod Vijećnice

0

Općina Stari Grad raspisala je javni poziv za izvođača na izgradnji javne podzemne garaže sa višenamjenskim trgom u ulici Šahinagića. Kako se navodi u tekstu javnog poziva, radovi će koštati 6,8 mil KM, piše eKapija. 

Rok za izvršenje radova je 120 dana, a rok za prijem ponuda je 24. mart 2016.

Parcela na kojoj će se graditi ima površinu od oko 3.500 kvadratnih metara, a kako će podzemna garaža imati dvije etaže, ukupna korisna površina biće oko 5.000 kvadratnih metara. Korisna površina podzemne garaže na nivou -1 biće 2.467,30 m2, a na nivou -2 2.490,80 m2.

Na prvom nivou će biti sagrađen javni toalet. Prema izvedbenom projektu, podzemna garaža imaće dvije etaže sa 155 parking mjesta, a dimenzije objekta bit će 54,30×48,60.

Nadzemni dio je zamišljen kao višenamjenski trg na kojem će se održavati javne manifestacije. Na trgu će se izgraditi park sa zelenim površinama i dječije igralište. Trg će biti popločan i na njemu će biti postavljena bina za održavanje kulturno-zabavnih manifestacija, tokom čitave godine. Na trgu, koji će površinom biti najveći u Kantonu Sarajevo, biće postavljeni i vodoskoci. Izvedbeni projekat izgradnje podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića uradila je firma “Coning” iz Sarajeva.