Raspisan konkurs za direktora IRB-a

0

Nadzorni odbor Investiciono-razvojne banke (IRB) Republike Srpske raspisao je danas konkurs za imenovanje direktora i dva izvršna direktora IRB-a.

Konkurs je otvoren 15 dana, a direktor, te izvršni direktori za koordinaciju rada kabineta direktora i za koordinaciju rada sektora IRB-a biće imenovani na četiri godine uz mogućnost ponovnog imenovanja.

Posebni uslovi koje kandidati treba da ispune su isti za sve pozicije, a to su ekonomski ili pravni fakultet, najmanje tri godine iskustva u struci, te sposobnost korišćenja MS Office-a i interneta.

Na ove funkcije ne mogu da budu imenovana lica koja su osuđivana za krivično djelo i prekršaje iz oblasti finansijskog poslovanja, kojima je pravosnažnom presudom izrečena mjera bezbjednosti zabrane vršenja djelatnosti iz nadležnosti uprave, koja su starija od 65 godina kao i osobe koje su politički angažovane ili su član organa zakonodavne, sudske ili izvršne vlasti.

Aktuelnoj direktorici IRB-a Snežani Vujnić, koja se nalazi već dva mjeseca nalazi u kućnom pritvoru, mandat je istekao krajem marta ove godine.

Funkciju direktora IRB-a, umjesto Vujnićke koja trenutno obavlja izvršni direktor Sektora za makroekonomske analize Ivan Vidović.

Snežana Vujnić je uhapšena je 31. marta zajedno sa direktoricom Agencije za bankarstvo RS Slavicom Injac i još osam osoba zbog sumnje da su oštetitli Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 miliona KM. Svim uhapšenima je određen kućni pritvor. (Capital.ba)