Raiffeisen banka glavni sponzor 13. Kid's festivala

0

Raiffeisen banka i ove je godine glavni sponzor Kid's festivala. Druženje, igra i učenje i ove godine nastavljaju se uz Rafu Žirafu, simbol dječije štednje Raiffeisen banke.

„Raduje me što smo kao glavni sponzor i ove godine učestvovali u ovom važnom projektu koji okuplja mlade iz čitave Bosne i Hercegovine. To je projekat od značaja za cijelu državu koji djeci omogućuje da, družeći se sa svojim vršnjacima, dožive lijepe trenutke, te da kroz učenje, igru i sportske aktivnosti steknu nova iskustva. Banka je na Festivalu bila prisutna sa raznim zabavnim radionicama i sadržajima za djecu, a ove godine smo po prvi put u Raiffeisen kutku imali priliku da čitamo mališanima priče, što je nam je bilo posebno zadovoljstvo“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke, te dodao da su se proteklog vikenda djeca imala priliku družiti sa Rafa Žirafom, maskotom dječije štednje Raiffeisen banke, koja je postala jedan od simbola Festivala.

U skladu sa svojom strategijom održivosti, društveno odgovorne aktivnosti Banke su usmjerene na podršku projektima namijenjenim djeci i najosjetljivijim segmentima društva. Jedan od takvih projekata je, svakako, Kid's Festival, najveći nezavisni događaj za djecu i mlade u jugoistočnoj Evropi. Podrškom Kid's Festivalu Raiffeisen banka obilježava Međunarodni dan djeteta, koji se svake godine slavi prvog dana mjeseca juna.

Ovogodišnji Kid's Festival, pod pokroviteljstvom UNESCO-a, je definisan multimodalnim konceptom koji čini pet različitih zona aktivnosti, a održan je u centru Sarajeva. Kid's Festivalu svake godine prisustvuje desetine hiljada djece iz svih krajeva Bosne i Hercegovine. To je programski najbogatija manifestacija u BiH koja stvara nove trendove, a njegov uspjeh rezultat je jedinstvene kombinacije edukacije i zabave koja kroz igru gradi povjerenje među djecom.