Rafinerija ulja Modriča povećala obim realizacije motornih ulja

0

“Rafinerija ulja Modriča” a.d. Modriča učestvuje na dvodnevnom Sajmu privrede koji je jučer otvoren u toj općini. Iz “Rafinerije” su saopćili da su predstavili još bolji kvalitet dobro poznatih proizvoda.

Jednostavnija, elegantnija i lako prepoznatljiva ambalaža novih proizvoda ove rafinerije već je pozitivno prihvaćena na domaćem i regionalnom tržištu. Sajmu prisustvuju i predstavnici Uprave za prodaju ulja „Optima grupe”.

“Prevashodni cilj našeg prisustva jeste podrška lokalnoj zajednici, ali i ostvarivanje kontakata s potencijalnim novim kupcima”, rekao je Ivan Kuryavyi, načelnik Uprave za prodaju ulja „Optima grupe“.

Kuryavyi je istakao da je na domaćem tržištu kao prioritetnom, povećan obim realizacije motornih ulja i maziva u prošloj godini za 11 posto.

Ulaganja u najveći privredni sistem ne samo u općini Modriča, već i šire, nastavljaju se i ove godine, a prelaze 10 miliona eura. Projekti u koje će se investirati su modernizacija sistema deparafinacije (u iznosu od 4,8 miliona eura) i zamjena linije pakovanja gotovih proizvoda (u iznosu od 5,8 miliona eura).

Štand Rafinerije je među prvima posjetio Petar Đokić, ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske koji je i otvorio Sajam privrede u Modriči, na kojem učestvuje 180 izlagača.

Načelnik općine Modriča Mladen Krekić zadovoljan je brojem izlagača, kao i ponudom na sajmu koji na najbolji način promoviše privredu te lokalne zajednice. (Fena)