Radončić: SBB je zadovoljan radom svojih ministara, nećemo započinjati domino efekat

0

Fahrudin Radončić je kazao da je sastanak sa stranačkim liderima prošao u radnoj i konstruktivnoj atmosferi.

Kazao je da na današnjem sastanku nije govorilo o kadrovskim rješenjima.

– SBB je zadovoljan radom svojih ministara u federalnoj i državnoj vladi. Nećemo započinjati domino efekat. Ako neko iz HDZ ili SDA nije zadovoljan svojim ministrima, mi ćemo, naravno, vidjeti šta ćemo raditi – kazao je Radončić.

Na novinarsko pitanje o odnosu sa Bakirom Izetbegovićem, Radončić je kazao da se oni “uvijek slažu i podržavaju”, nakon čega je dodao da se šali.

– SBB je u koaliciju ušao ne zbog toga što je htio. I SDA je željela ući u koaliciju s ciljem stabilizacije političkih prilika u Federaciji BiH, a to smo i uspjeli. Izetbegović je upravu kada kaže da ta koalicija nema alternativu i da neovisno o našim ličnim odnosima, moramo i trebamo zajedno da radimo. Ja tu ne očekujem nikakve ozbiljne probleme – kazao je Radončić.

On se osvrnuo i na infrastrukturne projekte, kazavši da je SBB nervozan, jer smatra da bi takvi projekti trebali ići mnogo brže.

Na pitanje da li će Adnan Terzić biti novi direktor Autocesta, Radončić je kazao da ne zna da li se prijavio, ali da s obzirom na biografiju može voditi autoceste “na jedan izvanredan način”.

Na pitanje da li se plaši da će na izborima SBB posmatrati kao dio SDA, Radončić je kazao da uopšte ne plaši.

– Svi se boje da smo se previše posvađali. Diferencirali smo se kao dva velika projekta, sa jasnim stavovima – kazao je Radončić.

Osvrnuo se i na svoje svjedočenje na suđenju Naseru Keljmendiju u Prištini.

– Mislim da je u pitanju tendenciozan ili loš prevod. Nisam rekao da je nešto po nalogu Alije Izetbegovića, niti da se on bavio time. Ako MUP RS zanima, neka pročita novine koje sam tamo pokazao. Nisam iznosio nikakva lična stanovišta ni o predsjedniku Izetbegoviću, ni o konkeretnoj stvari. Neko je tendenciozno, zlonamjerno ubacio ime predsjednika Izetbegovića u priču gdje on nije ni spomenut – rekao je Radončić.