Radončić najavio investiciju od 60-80 miliona KM

0

Avaz grupacija spremna je već iduće godine ući u novu investiciju a ona je vrijedna od 60 do 80 miliona KM, najavio je Fahrudin Radončić.

– U trenucima dok separatistički nastrojeni Dodik svaki dan pravi novu provokaciju, a narod se sve više boji rata, najbolji odgovor starim političkim huškačima su nove investicije. Kada ljudi vide da je, primjerice, Grupacija “Avaz” spremna na Ilidži već iduće godine početi graditi više od 60.000 m2 stambeno-poslovnih objekata i uložiti najmanje 60-80 miliona KM, sigurno će se osjećati mirnije – napisao je Radončić na svom profilu na Instagramu.

Navodi kako je u toku analiza dokumentacije i svih detalja buduće investicije.

– Jučer sam do kasnih noćnih sati, sa sinom Irhadom, analizirao projektnu dokumentaciju i mnogobrojne detalje budućeg reprezentativnog kvarta pored “Radon plaze”. Sada je etapa u kojoj će se vidjeti efikasnost općinskih i kantonalnih vlasti da prate ovu i druge investicije. Siguran sam da će to biti dobar suport koji vodi ljepšoj prijestolnici i novim radnim mjestima – kazao je Radončić.

Naveo je kako je to zajednički cilj i kako su nove investicije najbolji način za izgradnju i odbranu Bosne i Hercegovine.

– Nakon mojih nekoliko konsultativnih sati noćnog truda, sada menadžment očekuje nekoliko godina naporne izgradnje novih vrijednosti. A, to je i izgradnja i najbolja odbrana naše jedne i jedine Bosne i Hercegovine – poručio je Radončić.