Radnici kompanije Natron-Hayat danas će pokrenuti proizvodne pogone

0

Kako saznaje portal Maglajinfo.com radnici kompanije Natron-Hayat d.o.o. Maglaj koji su proteklih dana zahtijevali povećanje plata, danas će nakon nekoliko dana odgađanja ponovo pokrenuti proizvodne pogone ovog maglajskog giganta.

Prema informacijama kojima raspolaže ovaj portal, radnici su jutros putem video-linka od vlasnika Hayat Holdinga dobili čvrsto obećanje da će se udovoljiti njihovom zahtjevu za povećanje plata a detalji nagodbe između radnika i vlasnika kompanije još nisu poznati.

Zbog takog razvoja situacije i obećanja iz Turske radnici su odlučili vratiti se na posao te pokrenuti energanu i druge proizvodne pogone.

Podsjetimo, radnici kompanije Natron-Hayat iz Maglaja već nekoliko dana odbijaju pokrenuti proizvodnju, zbog čega su vlasnici zaprijetili čak i zatvaranjem fabrike koja je jedan od najvećih bh. izvoznika. Radnici traže da im uprava i vlasnik ispune zahtjeve, odnosno povećaju plaće i druge naknade a pismo sa konkretnim zahtjevom za povećanjem plaća poslali su i Yahyi Kigiliju, vlasniku ove kompanije. Radnicima je saopćeno da je vlasnik spreman da odobri generalno povećanje plaća, ali da se odmah pokrene proizvodnja jer će u suprotnom doći do zatvaranja fabrike i nemogućnosti izvršavanja obaveza.