Radenska preuzela Podravkin Studenac za devet miliona eura

0

Slovenska Radenska je zaključila akviziciju lipičkog Studenca te je preuzela stopostotni udjel u toj kompaniji koja proizvodi tradicionalni brend mineralne vode, odvojeno su u utorak objavili Podravka i Radenska, dio grupacije Kofola ČeskoSlovensko.

Podravka je o završetku transakcije izvijestila putem Zagrebačke burze, navodeći kako je s 20. prosinca cjelokupni poslovni udjel u Studencu prenesen na Radensku. Transakcijom je obuhvaćen i prijenos svih zaštićenih žigova Podravke, kojima su označeni proizvodi iz programa pića, navodi se u obavijesti Podravke. Radenska i Podravka ugovor o kupoprodaji Studenca potpisale su 20. septembra, a tom prilikom predstavnici dviju kompanija nisu željeli otkriti kolika je vrijednost transakcije, dok su neslužbene informacije koje su prenijeli hrvatski mediji govorile da je vrijedna devet miliona eura.  Sam ugovor je sadržavao niz uvjeta koje je trebalo ispuniti prije prijenosa vlasništva.

‘Navedeni uvjeti su ispunjeni, Radenska je ispunjenjem financijskih uvjeta preuzela stopostotni udio dionica te je Studenac od danas i službeno član Kofola grupe’, navodi se u saopćenju Radenske.

Tako su portfelju Radenske od danas i službeno pridruženi i prirodna mineralna voda Studenac, prirodna izvorska voda Studena te sirupi Lero. ‘Ovo preuzimanje dodatno učvršćuje položaj, kako Radenske, tako i čitave grupacije Kofola ČeskoSlovensko u jadranskoj regiji’, ističe se u saopćenju.

Kofola ČeskoSlovensko jedan je od vodećih europskih proizvođača bezalkoholnih pića, sa sedam proizvodnih pogona i 2100 zaposlenika u Slovačkoj, Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Poljskoj.