Rad će nastaviti nesmetano pružati sve usluge

0

Izazovi s kojima se u vanrednim okolnostima, zbog proglašenja pandemije i širenja koronavirusa, susreću uposlenici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća “Rad” bio je povod današnjeg sastanka predsjedavajućeg Skupštine KS Mirze Čelika sa direktoricom ovog preduzeća Verom Arnautović.

“Uposlenici i uprava ovog preduzeća zaista ulažu velike napore kako bi odgovorili svim obavezama koje im je naložio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS. Svakodnevno se vrši dezinfekcija ulica, deratizacija, pražnjenje kontejnera, odvoz kabastog smeća”, istakao je predsjedavajući Čelik, na čiju je inicijativu i organizovan ovaj sastanak.

Ovom, prilikom direktorica Arnautović je ukazala na nedostatak opreme, zaštitnih maski i rukavica, te poručila kako se u ovoj kriznoj situaciji svi trebamo staviti na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo.

“Naši sugrađani trebaju znati da će im preduzeće Rad nastaviti nesmetano pružati sve usluge”, naglasila je direktorica.

Predsjedavajući Čelik je najavio kako će se što prije riješiti problem s nedostatkom opreme, a da će u narednih mjesec dana kroz rebalans budžeta biti doznačena određena sredstva preduzeću Rad kako bi ono moglo nastaviti organizirano raditi kao i do sada.