Qatar Airways obustavlja letove za Sarajevo i Skoplje

0

Qatar Airways odustao je od planova za nastavak operacija od Dohe do Sarajeva i Skoplja na početku zimske sezone 2020/2021. Usluge u oba grada obustavljene su u martu, a trebale su biti obnovljene 25. oktobra. Međutim, sada je zaustavljena sva prodaja karata do početka ljetne sezone 2021. od 28. marta.

Katarski prijevoznik umjesto toga nudi veze sa prijestolnicama Bosne i Hercegovine i Makedonije preko Zagreba, Beča i Istanbula u saradnji sa Croatia Airlinesom, Austrian Airlinesom i Pegasus Airlinesom tokom cijele zime, izvještava Ex-Yu Aviation news.

Usluge za još dvije preostale destinacije katarske aviokompanije u bivšoj Jugoslaviji – Beograd i Zagreb – nastavit će prometovati i tokom zime.

Inače, avioprevoznik je prvi put uveo usluge za Sarajevo i Skoplje 2017. godine i kontinuirano ih održavao svojom flotom Airbus A320 do početka pandemije koronavirusa.

Qatar Airways nastavlja voditi avndustriju nudeći više globalne povezanosti od bilo koje druge aviokompanije. Broj odredišta od početka pandemije nikada nije pao ispod trideset a do sredine oktobra biće povećan na ukupno više od devedeset.

Prema najnovijim podacima IATA-e, Qatar Airways postao je najveći međunarodni prevoznik od aprila do jula.

D.H.