Putin: Pandemija izazvala ozbiljnu krizu

0

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da se dubina krize koju je izazvala pandemija u Rusiji pokazala veoma ozbiljnom, a njene negativne posljedice su opipljive za građane.

Putin je ukazao da je najvažniji zadatak ekonomske politike zemlje obnavljanje zaposlenosti.

– Sada je naš najvažniji zadatak ekonomske politike obnavljanje zaposlenosti, pružanje ljudima mogućnosti da rade, zarađuju, obezbjeđuju svoje porodice – rekao je Putin na sastanku o saveznom budžetu.

On je naglasio da potpuna obnova tržišta rada mora biti završena 2021. godine. Putin smatra da je Rusija donijela ispravne odluke u borbi protiv virusa korona, mada to nije prošlo bez problema i neuspjeha, prenosi “Sputnjik”.

– Očigledno smo postigli ono što smo htjeli, ne bez problema i ne bez neuspjeha, ali smo ipak postigli, uključujući direktne isplate porodicama sa djecom, povećanje nadoknada za nezaposlene, otpisivanje plaćanja poreza, postavljanje dodatnih naloga za preduzeća u ključnim granama industrije i niz drugih mjera – precizirao je Putin.

Predsjednik Rusije je naglasio da potražnja potrošača već raste za 3,8 posto i premašuje nivo iz februara, prije krize.

– Svi dosadašnji planovi zemlje u vitalnim sektorima trebalo bi da budu sprovedeni uprkos krizi – dodao je Putin, prenosi Srna.