Policija spriječila krađu auta, lopovi ranjeni

0

Sinoć oko 21 sat dogodila se pucnjava na Ilidži, u blizini hotela Hills kod Termalne rivijere, kada su policajci priveli jednu, a ranili dvije koje su pokušale ukrasti automobil, saopćeno je iz MUP-a.

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u saradnji sa drugim policijskim i sigurnosnim agencijama, a pod nadzorom tužilaštva Bosne i Hercegovine, u četvrtak navečer su spriječili izvršenje krivičnog djela teške krađe motornog vozila na parking prostoru u ul. Butmirska cesta, općina Ilidža. Svi izvršioci su uhapšeni.

Prilikom lišenja slobode izvršilaca, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od prema policiji, na šta su policijski službenici uzvratili vatru i tom prilikom su ranjena dva izvršioca pomenutog krivičnog djela.

Povrijeđenim je ljekarska pomoć ukazana na licu mjesta, da bi potom bili prevezeni na KCU Sarajevo radi daljeg liječenja, dok je treći izvršilac lišen slobode na mjestu događaja.

Na lice mjesta je izašao postupajući tužitelj, koji rukovodi uviđajem, a koji obavljaju policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

Tri osobe su pokušale ukrasti automobil ispred Termalne rivijere.