Prvi skup bonitetno izvrsnih kompanija Brčko Distrikta u organizaciji Dun & Bradstreeta

0

Jučer je u Hotelu Jelena u Brčko Distriktu održan poslovni susret kompanija Brčko distrikta BiH, u organizaciji Bisnode Dun & Bradstreet kompanije, najvećeg globalnog provajdera poslovnih podataka koji djeluje u 220 zemalja svijeta. Razgovarali smo o izazovima i uspjehu u poslovanju kompanija ove regije u turbulentnima vremenima, koja su donijela velike promjene u svim sferama života, te o tome šta možemo uraditi jedni za druge da budemo bolji i uspješniji.

Privrednike su pozdravili i Dragan Đukić, predstavnik Privredne komore Brčko Distrikta, Ševal Suljkanović, predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko Distrikta te Miroslav Geljić, šef Odjela za europske integracije i regionalnu suradnju pri Vladi Brčko Distrikta, koji je potvrdio koliko je značajno što se ovakvi susreti održavaju u Brčko distriktu.

Dragan Đukić je dodao da je bilo značajno čuti kako u Brčkom postoje kompanije koje izvrsno posluju i koje su sigurne s aspekta rizika i investiranja i poslovanja s njima. “U svakom slučaju pozdravljam održavanje ovakvog jednog eventa koji može pružiti informacije o kvalitetnom poslovanju brčanskih kompanija”, dodao je gospodin Đukić.

Predstavili smo i poslovanje privrede Bosne i Hercegovine sa posebnim osvrtom na kompanije Brčko Distrikta i bonitetno izvrsne kompanije ove regije, kroz Dun &Bradstreet poslovna rješenja. Ovo je bila i prilika da dio bonitetno izvrsnih kompanija Brčko Distrikta preuzme svoj certifikat bonitetne izvrsnosti u koje spadaju “DERBY TRADE”, “RAKIĆ”, “ENERGO SISTEM”, “CONRAM”, “AGRO GROUP” “AMD SCONTO – BRČKO”, “MARK TRADE” d.o.o., “RED LINE”, “TEHNOMONT”, “SLOBOPROM'S”, “EMA COMPANY”, “PANŠPED”, “DELTA S” i “EMBE”. Ovaj certifikat dokazuje da su kompanije stabilne, odgovorno vođene, da posluju nadprosječno i da u budućem poslovanju neće imati negativnih događaja.

Koliko su ove kompanije značajne, govori i njihova analitka – U Brčko distriktu BiH 14% kompanija, od ukupnog broja kompanija koje su predale završne izvještaje nadležnoj agenciji je bonitetno izvrsno, a one daju 43% ukupnog prihoda, 47% ukupne dobiti, zapošljavaju 34% od ukupnog broja zaposlenih u Brčko distriktu BiH i ostvaruju skoro 50% izvoza ove regije.

”Označiti se ovim certifikatom je velika čast ali i obaveza da ostanemo izvrsni i da budemo još i bolji u budućnosti”, izjavila je Danica Rosić, direktorica SLOBOPROM'S d.o.o. Brčko distrikt BiH, preuzimajući certifikat bonitetne izvrsnosti.

Ševal Suljkanović, izvršni direktor kompanije “Bimal” Brčko izjavio je: “Ovo je potvrda da je Bimal spreman da radi transparentno i na taj način olakša odluku investitora i potencijalnih poslovnih partnera o spremnosti ulaska u zajedničke poslovne poduhvate”.

Ugodno popodnevno druženje kompanija ovog susreta u Brčkom upotpunile su delicije Hotela “Jelena” i vinarija Hercegovina Produkt iz Čitluka, sa svojim vrhunskim vinima.

Više o bonitetno izvrsnim kompanijama možete vidjeti na:

https://www.bisnode.ba/proizvodi/bisnode-aaa-certifikat/ 

 O Dun & Bradstreet-u

Početkom 2021. godine Bisnode je preuzela kompanija Dun & Bradstreet i od tada idemo u budućnost kao jedna kompanija, kombinujući lokalnu i globalnu stručnost i vještine. Svojim kupcima i poslovnim partnerima nudimo širok spektar podataka i uvida koji će im pomoći da donose pametne odluke i steknu još veću konkurentsku prednost. Dun & Bradstreet, vodeći svjetski dobavljač poslovnih podataka i analitike, omogućava kompanijama širom svijeta da donose bolje odluke i poboljšaju poslovne performanse. Data Cloud Dun & Bradstreet-a osnova je za brža rješenja i pruža uvide koji omogućavaju kupcima da povećaju prihod, smanje troškove, smanje rizik i transformišu svoje poslovanje. Kompanije svih veličina oslanjaju se na Dun & Bradstreet od 1841. za upravljanje rizikom i identifikovanje prilika.