“Prvi domaći diskont” stiže u Sarajevo

0

U Sarajevu, tačnije na Ilidži, u decembru će biti otvorena prva prodavnica domaćeg lanca MEGA Diskont, izvještava BiznisInfo.ba.

Riječ je o lancu prodavnica koji pripada kompaniji Yimor iz Domaljevca. Iz ove firme MEGA Diskont nazivaju “prvim domaćim diskontom”. Najviše su prisutni u Tuzlanskom kantonu, a ovo će biti njihova prva prodavnica u Sarajevu.

Radi se o porodičnoj firmi koja je osnovana 1989. godine i jedna je od prvih privatnih veletrgovinskih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Yimor danas ima razvijenu veleprodajnu mrežu i 46 maloprodajnih objekata na teritoriji BiH, od čega su 22 registrovana kao Yimor, a 24 pod nazivom MEGA Diskont. Zapošljavaju preko 500 radnika.

Na samom početku 1990-tih godina Yimor je predstavljao klasičnu lokalnu prodavnicu koja služi užem lokalnom stanovništvu, ali od 2015. godine prateći razvoj tržišta rodila se nova ideja koncepta prodavnica pod nazivom MEGA Diskont.

Prvi MEGA Diskont je otvoren u Brčkom a nakon toga se ubrzano širi na teritoriji Federacije i to najviše na Tuzlanskom kantonu. Maloprodajni asortiman čini roba široke potrošnje, prehrane i neprehrane, tekstila, igračaka, posuđa itd.

U ponudi se nalazi preko 600 brendova sa oko 4.000 artikala koju čine mnogobrojni brendovi iz BiH kao i poznatih brendova iz inostranstva, od kojih je Yimor za većinu njih direktni uvoznik.

Trenutna mreža prodavnica MEGA Diskont

Planovi za budućnost su proširiti lanac MEGA Diskont marketa na čitavu BiH a u prilog tome govori činjenica da je samo u 2021 godini otvoreno 8 novih poslovnica.

Najvažniji ciljevi su povećana ulaganja u usluge kupcima i maloprodaju te kontinuirana modernizacija maloprodajnih mjesta.