Lufthansa je postala prva evropska aviokompanija koja je dobila prestižnu Skytrax-ovu ocjenu od 5 zvjezdica. Kompanija se nada da će joj ovo priznanje pomoći u daljem razvoju premium proizvoda.

Njemačka aviokompanija investirala je milijarde eura u obnavljanje flote i poboljšanje usluge nastojeći da pridobije potrošače na izuzetno konkurentnom tržištu i dođe do najviših Skytrax-ovih ocjena, prenio je Reuters.

Trenutno nijedna druga evropska kompanija nema Skytrax-ovih 5 zvjezdica a ovo je priznanje ranije primilo devet aviokompanija uključujući Qatar Airways, Singapore Airlines, Cathay Pacific Airways, ANA All Nippon Airways i Etihad Airways.

“Ovo je priznanje u potpunosti zasluženo i ono je nagrada za naše napore da Lufthansu napravimo jednom od vodećih svjetskih premium aviokompanija“, kazao je novinarima CEO kompanije Carsten Spohr.

Nagrada dolazi nakon što je ovog ljeta Lufthansa primila i Skytrax-ovu nagradu za najbolju evropsku aviokompaniju.

Kao dio napora da pojača privlačnost svoje business klase, Lufthansa je prošle sedmice predstavila i prijedlog novog izgleda sjedišta i unutrašnjosti business klase za njen Boeing 777 avion od 2020. godine i dala putnicima mogućnost za njegovo ocjenjivanje.

Inače, Skytrax World Airline Rating je vodeći međunarodni sistem za ocjenjivanje aviokompanija na osnovu kvaliteta i standarda proizvoda i usluga.

B.M.