Prva bh. kamp prikolica nagrađena na gotovo svim sajmovima

0

Nakon luksuzne jahte, majstori brodogradnje iz Viteza pripremili su novi gotovo 100 posto bh. proizvod kojim su pobrali simpatije kupaca iz Evrope i svijeta. Ova kamp prikolica specifična je po mnogo čemu.

– Njena dužina je 7,2 metara a širina 2,4 metra. Ima i dnevni boravak koji mi jedini u svijetu imamo, dakle pored blagovaone imamo i dnevni boravak od 10 m2. Naša kupaonica je veća od ostalih i ima 3 m2. Debljina vanjske stijenke je 7 cm za razliku od 3,5 kod drugih prikolica, monolitna je, voda ne može ući u nju, zaštićena je od tuče – kaže za BHRT Denis Kraljević, vlasnik firme „Derubis yachts“.

Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

– Biraju se najbolji primjerci na sajmu na kojem ima 600 izlagača. Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu – kaže Kraljević. 

Denisa Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Vlasnici kažu da posla imaju za čitavu sljedeću godinu. Ugovor su sklopili sa 20 poduzeća u svijetu. Proizvodnju namjeravaju povećati na 300 jahti i prikolica godišnje, a za to će im trebati proširenje proizvodnih kapaciteta.

Uskoro će, kažu, kamp prikolicu predstaviti u Sarajevu, gdje će Bosanci i Hercegovci iz prve ruke moći se uvjeriti kako izgleda luksuz proizveden u BiH.