Proslavljeno 10 godina Volvo Trucks u Bosni i Hercegovini

0

U prisustvu više stotina zvanica – nekadašnjih i sadašnjih kupaca Volvo kamiona, poslovnih partnera, zaljubljenika u Volvo vozila i medijskih uposlenika, u Žepču svečano je obilježeno prvih deset godina uspješnog rada kompanije Volvo Trucks u Bosni i Hercegovini.

„Za proteklih 10 godina kupcima u Bosni i Hercegovini smo isporučili više od 800 kamiona i sarađivali sa više od 300 kompanija“, rekao je, između ostalog, direktor regiona Centralna i Istočna Europa u Volvo Trucks, Robert Grozdanovski. „Veoma smo ponosni što smo u tom periodu postali bliski partneri, prijatelji, što ste sada i nešto više – dio Volvo porodice. Naš cilj je da i u budućnosti razvijamo saradnju i unaprijeđujemo naše odnose, jer ne želimo da budemo samo vaš snadbjevač kamionima, već i vaš partner, koji doprinosi vašem poslovnom uspjehu.

Ovo je idealan trenutak da vama – našim dragim klijentima – otkrijemo šta planiramo za budućnost naše kompanije u Bosni i Hercegovini: očekujemo vas sljedeće godine u našem novom objektu, u još većem broju!“, ponosno je najavio Grozdanovski!

Ugledne zvanice je pozdravio i direktor regiona Adriatic South u Volvo Trucks, Johannes Kjellgren. „Tokom prošle godine naša kompanija u Bosni i Hercegovini je prošla kroz težak period i kroz mnoštvo organizacionih promjena. One su dale pozitivne rezultate i sada sa velikim optimizmom gledamo unaprijed. Ima još mnogo toga što bismo željeli da uradimo u BiH da bismo za vas osigurali vrhunski servis i još bolju podršku vašem poslovanju. Nadam se da će do sljedeće godišnjice naša Volvo porodica postati još veća, a to će biti najbolja nagrada za našu posvećenost i podršku vama i vašem poslovanju“, rekao je gospodin Kjellgren.

U „radnom“ dijelu svečanosti u Žepču gostima se obratila i direktorica kompanije Volvo Trucks Bosna i Hercegovina, Emina Hurem.

„Nije nam uvijek bilo lako, ni vama , ni nama, jer je u našem poslovnom okruženju mnogo problema. Ali mi smo naučili da ih riješavamo, čini mi se uspješno, pa je zbog toga i većina vas koje ovde vidim tu uz nas svih ovih 10 godina, i to nam zaista mnogo znači“, rekla je gospođa Hurem.

U čast prvog jubileja, četvero zaposlenih koji su u Volvo timu u Bosni i Hercegovini od samog početka – svih 10 godina – dobilo je posebno priznanje za svoj doprinos uspješnom poslovanju.

Direktorica Volvo Trucks BiH i komercijalni direktor Volvo Trucks BiH, Edin Terzić, plakete su uručili i predstavnicima četiri kompanije koje su u proteklih deset godina kupile najveći broj Volvo kamiona.