Proizvođač obuće za Evropu počeo rad u novoj hali

0

Danas je počela proizvodnja u novoj hali kotorvaroške Fabrike obuće ”Dermal” u Kneževu. 

”Polovinom godine smo kupili zemljište, a krajem jula počela je izgradnja hale veličine 3.200 kvadratnih metara. Danas je u toj hali počela proizvodnja i ovo je novo poglavlje u istoriji naše kompanije”, izjavio je za ”Glas Kotor Varoša” Radenko Bubić, vlasnik i generalni direktor ”Dermala”.

Prema njegovim riječima, u protekle tri godine, koliko ”Dermal” posluje u Kneževu, u kontinuitetu su šireni proizvodni kapaciteti i povećavan broj zaposlenih.

”Napravili smo dobar poslovni potez odlukom da pokrenemo proizvodnju u Kneževu. Imali smo potrebe za radnom snagom, a u Kneževu je bila potreba za zapošljavanjem. Proizvodnju smo pokrenuli s radnim snagom bez iskustva u proizvodnji obuće, ali radilo se o vrijednim i odgovornim radnicima, koji su se za vrlo kratko vrijeme obučili i svoje znanje prenosili na novoprimljene radnike”, izjavio je Radenko Bubić.

Vrijedni radnici

On je istakao da za ovako brz razvoj i rast “Dermala” najveće zasluge pripadaju vrijednim i odgovornim radnicima.

”Zahvalni smo i lokalnim vlastima, a posebno načelniku Kneževa Goranu Borojeviću na dobroj saradnji i podršci prilikom pokretanja proizvodnje i širenja kapaciteta našeg preduzeća u Kneževu”, istakao je Bubić.

Podsjetimo, ova fabrika dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju, osim u zemlje Balkana, plasiraju i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija.

D.H.