Proizvodi fabrike “Weiss light” na tržištu EU

0

Ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić izjavila je nakon razgovora sa rukovodstvom mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete “Weiss light” na Palama da je potrebno pomoći svima koji žele da investiraju u proizvodnju, pa tako i ovoj firmi čiji proizvodi zadovoljavaju evropske standarde i na tržištu su EU.

“Fascinirana sam onim što je mlada ekipa ove fabrike učinila za opštinu Pale, jer njihov proizvod može biti ravan `Philipsovom` koji je mnogo skuplji u odnosu na naš domaći. Treba da favorizujemo domaću proizvodnju”, rekla je novinarima Golićeva nakon današnjeg sastanka sa rukovodstvom mini-fabrike kojem je prisustvovao i načelnik opštine Pale Boško Jugović.

Ona je istakla da je ova rasvjeta energetski prihvatljiva i da zato treba da nađe mjesto u svim objektima i institucijama u Republici Srpskoj, podsjećajući da resorno ministarstvo sprovodi projekat energetske efikasnosti širom Republike Srpske.

Dodala je da će rasvjeta koju proizvodi ova fabrika za kratko vrijeme zamijeniti obične sijalice koje mnogo griju.

Golićeva kaže da je objekat mini-fabrike “Weiss light” koji se nalazi u industrijskoj zoni “Famos-Koran” kompletno renoviran za 48 dana sredstvima ove firme, a investitor iz Srbije, koji je kupio opremu i počeo proizvodnju, redovno isplaćuje plate i može se pohvaliti dobrim poslovnim rezultatom.

Prema njenim riječima, namjera mini-fabrike za proizvodnju LED rasvjete jeste da proširi kapacitete i zaposli još radnika.

“Treba joj pružiti pomoć kao i svima koji želi da investiraju u proizvodnju”, naglasila je Golićeva.

Direktor ove mini-fabrike i suvlasnik kompanije “Weiss light” Stevica Rogulja rekao je da u ovoj firmi na Palama trenutno rade 32 radnika i da je tendencija da broj zaposlenih bude povećan.

“Konstantna je potražnja za električarima. Pozivam sve zainteresovane električare da nam se jave”, naveo je Rogulja.

Rogulja je istakao da je ponosan na to što mini-fabrika svoje proizvode izvozi.

(Srna)