Prointer preuzima Kalderu, širiće posao na energetiku i elektrane

0

U Banjaluci je danas potpisan ugovor kojim će kompanija “Prointer ITSS” od polovine januara postati većinski vlasnik kompanije “Kaldera”, odnosno 65 odsto.

Ugovor su potpisali direktor “Prointera” Bojan Vujić i dosadašnji vlasnik kompanije “Kaldera” Milenko Čičić.

Vujić je novinarima u Banjaluci nakon potpisivanja rekao da “Prointer” preuzimanjem “Kaldere” stvara uslove za proširenje poslovanja i portfolija usluga.

“Posebno računamo na to da će reference koje posjeduje `Kaldera` stvoriti uslove da za nametanje na drugim tržištima u regionu gdje se očekuju značajne investicije u energetski sektor. Svjesni potencijala `Kaldere`, u `Prointeru` smo odlučili da restrukturišemo taj privredni subjekt i regulišemo sve obaveze koje ima prema državi i finansijskim institucijama”, naveo je Vujić.

On je rekao da očekuju dosta posla na svim tržištima i da kvalitetom rada pokažu da je ovo dobar potez.

Odgovarajući na pitanje novinara kolika je vrijednost tendera na kojima je posao dobio “Prointer”, Vujić je rekao da ovo nije jedina kompanija koja prolazi na tenderima, da tu ima puno više kompanija koje dobijaju i puno veće poslove.

“To je postalo bespredmetno komentarisati. Mi smo kompanija koja normalno posluje i kojoj je najvažniji kvalitet”, istakao je Vujić.

Dosadašnji vlasnik “Kaldere” Milenko Čičić rekao je da je ovo udruživanje veoma značajno jer će dvije kompanije stvarati novu vrijednost.

“Ovim postajemo moćna kompanija. `Kaldera` proizvodi hardver, a `Prointer` softver. Sada ćemo zapošljavati 300 ljudi”, pojasnio je Čičić.

Prema njegovim riječima, ovime im se otvara pristup i međunarodnim tenderima.

“Zajednički posao širićemo na energetiku i elektrane”, dodao je Čičić.

On je, odgovarajući na pitanje da li je završio prodaju preduzeća “Hidroelektrana Bistrica” Vladi Srpske, rekao da jeste na obostrano zadovoljstvo.

Srna