Prodavnice bez kasa i osoblja: Amazon Go dolazi u Evropu

0

Najbrže rastući trgovac u svijetu traži prve lokacije u Velikoj Britaniji, gdje bi mogao otvoriti prodavnice bez kasa i prodavaca, pod brendom Amazon Go.

Amazonove verzije radnji bez blagajnika i osoblja uskoro će tako dočekati svoj debi u Evropi, javljaju mediji. Na starom kontinentu, američki trgovac razmatra lokacije, naročito male prodavnice, gdje bi mogao da smjesti sopstveni najnoviji pronalazak, prenio je portal Investitor.

Konkretno, prodavnice od 370 do 470 kvadratnih metara pogodne su za otvaranje prve Amazon prodavnice. U Velikoj Britaniji kompanija je već zaštitila naziv formata tako da ga može ekskluzivno koristiti.

Amazon Go prodavnice web gigant je počeo otvarati u Sijetlu, a trenutno ih u SAD-u posluje šest, podsjeća Indikator.ba.

Nedavno je otvorio i prvu neprehrambenu radnju u Njujorku.

U narednim godinama, Amazon će dramatično povećati broj prodavnica bez fizičkog osoblja i do 2021. godine planira ima najmanje 3.000 širom svijeta.

Prodavnice su koncipirane na način što se kupac na ulazu prijavi s platnom karticom, uđe, uzme šta želi da kupi i izađe, bez ikakvih punktova na naplatu. Specijalnim senzorima, prodavnica prilikom izlaska kupca iz prodavnice naplati uzete proizvode.