Prodat čuveni beogradski hotel “Jugoslavija”

0

Čuveni beogradski Hotel “Jugoslavija” prodat je danas na licitaciji firmi “MV Investment”, koja je u vlasništvu Milenijum tima, po cijeni od 27 miliona eura.

Kako javlja reporterka Nova.rs, MV Investment bila je jedina firma koja je učestvovala na licitaciji.

Ovo je bilo prvo javno nadmetanje za hotel “Jugoslavija“, a početna cijena iznosila je 27 miliona eura, upola manja od procijenjene vrijednosti imovine firme “Danube Riverside” u stečaju, koja je vlasnik “Jugoslavije”.

Osim samog hotela, na prodaju je bilo i građevinsko zemljište na kojem se on nalazi, ukupne površine 45.613 kvadrata (oko 4,5 hektara), ali imovina koju čine luster-tavanica i bronzana bista Aleksandra Zarina, koji su pod posebnom zaštitom kao kulturna dobra.

Iako je hotel “Jugoslavija” sam po sebi brend i nalazi se na atraktivnoj lokaciji uz samu rijeku, na cijenu, ali i zainteresovanost pored podijeljenog vlasništva nad parcelom sa „Milenijum timom“, uticali su i sudski sporovi.

U oglasu o prodaji hotela, navodi se da je vlasnike parcele tužila Luka Beograd, čiji je direktor poznati biznismen Milan Beko, a kako se navodi u Katastru, u zabilježbi iz marta 2022. godine, ista kompanija pokrenula je spor i pred Upravnim sudom.

Uprkos tome, prema riječima saradnika stečajnog upravnika Ljubiše Miljkovića za eKapiju, bilo je zainteresovanih, a jedna firma ispunjavala je uslove.