Prodaju se Audi princeze Diane, Bentley kraljice Elizabete i Rolls-Royce Eltona Johna

0

Dvanaest automobila bit će ponuđeno na prodaju za nekoliko dana u Birminghamu. Aukcijska kuća Silverstone Auctions ponudit će sjajne primjerke automobila, a svaki od njih ima svoju istoriju.

Jedan od glavnih primjeraka Bentley Mulsanne iz 2012. godine, koji je kompanija napravila za kraljicu Elizabetu II i njenu turneju po Britaniji. Naravno, automobil je blindiran, kao i Daimler Supercharged V8 iz 2001. godine, također napravljen posebno za glavu britanske kraljevske obitelji. Kuriozitet je to što je u naslonu za ruke straga napravljen pretinac za specifičnu vrstu torbice kakvu Elizabeta najčešće nosi.

queen-elisabeth-bentley

Osim kraljičinih auta, tu je Audi 80 pokojne princeze Diane iz 1994. godine sa samo 34.460 prijeđenih kilometara; zeleni kabrio koji je lično vozila i koji je procijenjen na 50 000 funti.

audi-80-diana

Jedan Rolls-Royce iz ove kolekcije pripada Eltonu Johnu, a riječ je o prvom modelu Phantom sa samo 9.656 prijeđenih kilometara. Procijenjen je na 155 000 funti.

rr_elton-john-phantom

Tu su i drugi automobili poput Mercedesa S klase kralja Huseina iz Jordana, koji je koristio kad je bio u Engleskoj, te Rolls-Royce Corniche kabrio, nekad automobil katarskog emira procijenjen na 110 000 funti.

rr-corniche

Ipak, najskuplji izloženi primjerak će biti kraljicin Bentley Mulsanne jer mu je vrijednost procijenjena na 235 000 funti.