Prodaje se kaubojski gradić

0

Ljubitelji Divljeg zapada sada mogu posjedovati dio istorije američke granice s kupovinom čitavog starog grada, i to na Novom Zelandu.

Mellonsfolly Ranch – smješten na Sjevernom ostrvu Novog Zelanda – prodaje se za 7,5 miliona dolara, zajedno s 10 tematskih zgrada i firmom “Manuka honey”.

Grad je dao sagraditi 2006. godine kaubojski entuzijast John Bedogni, kao omaž pograničnom gradu iz Wyominga, SAD, iz 1860-ih.

Sadrži “autentični i licencirani salon”, sudnicu koja je i kino, šerifov ured i salon za bilijar, navodi se u popisu novozelandske kompanije “Sotheby's International Realty”.

Postoje i tri kuće – glavna rezidencija plus dvije kuće za iznajmljivanje – u kojima se može smjestiti do 22 osobe, rečeno je.

Smješten je oko šest sati vožnje automobilom iz Aucklanda, a dostupan je i helipadom. Grad trenutno funkcionira kao hotel. On ujedno predstavlja i druge poslovne mogućnosti.

Na ovom ranču se proizvodi med koji je unikatnog okusa. Moguće su i brojne aktivnosti, poput ribolova, lova, plivanja i raznih drugih drugih sportova.

Novi Zeland je u centru pažnje zbog svog uspjeha u borbi protiv Covid-19. Ali čak i prije toga, Novi Zeland je dugo bio poželjno mjesto zbog zavidnog kvaliteta života.

J. P.