ProCredit Bank plasirala stambene kredite po nominalnoj kamatnoj stopi od 3,33%

0
Sa porukom “Fiksno 3,33%!” ProCredit Bank BiH pustila je danas u promet kreditnu liniju za rješavanje stambenog pitanja sa do sada najmanjom kamatnom stopom na našem tržištu.

Budući da smo orijentirani na štednju i «pametna ulaganja», nova kreditna linija je dio obilježavanja jubileja 20 godina uspješnog poslovanja ProCredit Banke u Bosni i Hercegovini, i svojevrstan je poklon za sve one koji namjeravaju kupiti stan ili kuću, kaže se u saopćenju za javnost ProCredit Bank BiH.

Nominalna kamatna stopa za ovaj kredit je 3,33%, dok je efektivna kamatna stopa 3,66%, i to fiksno na 10 godina. Na period otplate nakon 10 godina primjenjuje se metoda 3,33% + 6 M EURIBOR.

“Danas smo startali sa novom kreditnom linijom koja će, uvjereni smo, mnoge naše građane prijatno iznenaditi. Prije 20 godina bili smo prva međunarodna banka koja je došla u Bosnu i Hercegovinu shvatajući to kao misiju i izazov, ali i sa ogromnim povjerenjem u ove ljude i zemlju. Mnoge uspješne priče smo zajedno ispričali u protekle dvije decenije, a povjerenje nam je višestruko uzvraćeno. Shodno tome, smatramo da je najbolji način obilježavanja 20 godina poslovanja, najpovoljnijim uvjetima za kreditiranje u cilju rješenja jednog od najvažnijih životnih pitanja, obradovati mnoge naše sadašnje i buduće klijente”, izjavio je Amel Agić, član uprave ProCredit Bank BiH.

Ova kreditna linija bit će dostupna tokom cijele 2018. godine. Više informacija svi zainteresirani mogu dobiti na stranici www.procreditbank.ba, slanjem upita na info@procreditbank.ba ili pozivom na broj telefona 033/250-950.

ProCredit Bank svoje poslovanje temelji na inovativnim poslovnim modelima prihvatljivim za mala i srednja preduzeća, ali i stanovništvu uopće.

ProCredit Bank je bila prva međunarodna banka koja je došla u, tada već ratom razorenu, Bosnu i Hercegovinu čija se privreda dosta teško oporavljala. Bila je to 1997. godina i ProCredit grupacija je vidjela mogućnost razvoja te je poslala svoje eksperte koji su analizirajući tadašnje tržište ponudili rješenje u vidu finansiranja malih privrednika. Tokom godina banka se specijalizirala za mala i srednja preduzeća, koja su ujedno  stvarni generator razvoja privrede, koja posluju regularno, blagovremeno izmiruju svoje obaveze, zapošljavaju nove radnike, unapređuju kvalitet života zajednice, izvoze itd. Danas sa ProCredit Bank posluju jake, stabilne i prepoznatljive bh kompanije.

ProCredit Bank već godinama čini iznimne napore da upravo njima omogući pristup neophodnim sredstvima za unapređenje poslovanja, pa tako danas našim klijentima nudimo pristup kreditnim linijama sa dosta nižim kamatnim stopama te garantnim linijama koje značajno reduciraju zahtjeve za kolateralnom pokrivenošću. Tako je ProCredit Bank danas jedina banka u BiH koja omogućava finansiranje kroz COSME garantnu liniju – fond podržan od strane Evropskog Investicionog Fonda. Već duži period banka nudi finansiranje kroz kreditne/garantne linije Europske unije, Svjetske banke i USAID-a. Također, s ciljem poticanja izvoza domaćim privrednicima ProCredit Bank nudi najbolje cijene međunarodnog platnog prometa gdje se posebno izdvaja plaćanje prema zemljama iz ProCredit grupacije,  5 eura po transakciji.

ProCredit Bank BiH je dio ProCredit grupacije sa sjedištem u Frankfurtu, Njemačka. Banka je u apsolutnom vlasništvu ProCredit Holdinga, majčinske kompanije ProCredit grupacije. Dioničari ProCredit Holdinga uključuju strateške investitore, Zeitinger Invest i ProCredit Staff Invest te renomirana imena poput fondacije DOEN, KfW i IFC (dio grupacije Svjetske banke).