Problem privrednika prekomjeran uvoz i skok cijena baznih sirovina

0

Prekomjeran uvoz vode i ostalih bezalkoholnih pića u BiH, skok cijena baznih sirovina i energenata za proizvodnju, kao i prošlogodišnje zatvaranje sektora ugostiteljstva i hotelijerstva usljed pandemije virusa korona, samo su neki od problema sa kojima se suočavaju domaći privrednici, istaknuto je na sjednici Grupacije proizvođača bezalkoholnih pića i voda pri Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

Na sjednici Skupštine Grupacije, kojoj su prisustvovale vodeće kompanije iz ove oblasti industrije, a čija je osnovna djelatnost proizvodnja bezalkoholnih pića, vode, te voćnih sokova, diskutovano je o Nacrtu novog Zakonu o PDV-u, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore.

Članovi Grupacije diskutovali su i o prijedlozima realnog sektora u pravcu poboljšanja poslovnog ambijenta i rasterećenja privrede u oblasti indirektnih poreza.

Grupacija je predstavila analizu sektora proizvodnje i prodaje bezalkoholnih pića, vode i voćnih sokova u BiH, koja će u narednom periodu kroz medije biti predstavljena svim zainteresovanim stranama, te široj javnosti.

Srna