Prijedorska fabrika keksa uskoro u novom pogonu

0

Fabrika keksa i vafla “Mira” zapošljava 350 radnika i prvih pet mjeseci povećala je i proizvodnju i prodaju u odnosu na prošlu godinu.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković i rukovodstvo Fabrike keksa i vafla “Mira” Prijedor obišli su u četvrtak novi proizvodni pogon ove fabrike koji se nalazi na Svalama i u koji bi trebalo da bude izmještena proizvodnja iz sadašnjeg pogona koji se nalazi u širem centru grada, saopšteno je iz prijedorske Gradske uprave.

Priča o Miri: Od fabrike koja prokišnjava do velikog izvoznika

Đaković je rekao da će u novom pogonu biti prostora za širenje novih proizvodnih linija.

Direktorica “Mire” Marica Vidaković kaže da firma raspolaže sa 68.000 metara kvadratnih zemljišta na Svalama, gdje postoji mogućnost daljeg razvoja budući u gradu više nema mjesta za moderne linije i prostor je postao mali, uzak i neadekvatan, ali da selidba još nije moguća zbog lošeg pritiska vode na ovoj lokaciji koji ne odgovara industrijskim potrebama.

Đaković je najavio da će Grad Prijedor pomoći rješavanje tog pitanja jer je to uvijek spreman učiniti za sve investitore.

Proširenje proizvodnje

Vidaković je najavila da su planovi kompanije da selidba sa lokacije u centru grada počne u sljedećih godinu dana a uslijediće i kupovina moderne tehnologije.

– Mi smo već kupili dvije moderne linije a imamo namjeru rasti i širiti se – kazala je Vidakovićeva.

Prostor koji je kompanija do sada koristila biće ponuđen na tržištu nekom drugom poslovnom partneru da bi on uselio sa svojim poslovima, najavio je Đaković kazavši kako je to dobro za grad jer stvara dalje uslove za otvaranje novih radnih mjesta čemu se svi zajedno nadaju.

Inače, Fabrika keksa i vafla “Mira” zapošljava 350 radnika i prvih pet mjeseci povećala je i proizvodnju i prodaju u odnosu na prošlu godinu.

Podsjetimo, zagrebački “Kraš” otkupio je sve akcije ove kompanije i ona će uskoro biti u stoodstotnom u vlasništvu te grupacije.

D. Hadžić