Pri kraju uređenje Smetova

0

Projekat “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” kojeg realizuje Služba za privredu i upravljanje razvojem Grada Zenica ušao je u završnu fazu.

Radnici zeničkog preduzeća “Glovis” d.o.o. upravo izvode montažne radove na dječijem igralištu, te uređuju sportski teren.

Projekat “Rekonstrukcija i uređenje izletišta Smetovi” podrazumijevao je: uređenje igrališta za djecu do 5 godina, postavljanje klupa oko malog i velikog igrališta, te postavljanje setova stolova i stolica duž šetačke staze od restorana „Salčinović“ do spomenika, asfaltiranje terena za mali nogomet sa dva aluminijska gola, asfaltiranje terena za košarku sa dvije košarkaške konstrukcije, postavljanje sjedala od impregniranog drveta na tribine oko sportskih terena, popravljanje ograde oko sportskih terena, igralište za veliku djecu, rekonstrukciju postojećeg igrališta odbojke na pijesku, uređenje trim staze sa trim spravama.

Uređenje popularnog zeničkog izletišta podrazumijevalo je niz projektnih aktivnosti, od kojih je njih nekoliko već realizovano, između ostalih i postavljanje 18 setova klupa duž puta ka spomeniku.

Vrijednost cjelokupnih projektnih aktivnosti je oko 140.000 KM. Pokretač projekta je Grad Zenica, a realizuje se uz podršku Ministarstva za privredu, zeničkih poduzetnika kao i partnera Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, te “Zeničke razvojne agencije ZEDA”.