Premijer Novalić sa ambasadorom Katara

0

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić susreo se danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sa ambasadorom Države Katar u BiH Sultanom Bin Ali Al-Khaterom.

Premijer Novalić i ambasador Al-Khater su pohvalili dobre odnose Bosne i Hercegovine i Države Katar, a poseban naglasak je stavljen na oblast ekonomske saradnje.

Sagovornici su složni da su brojne mogućnosti za unapređenje privredne saradnje, te su razmijenili mišljenja o načinima za njen razvoj i veća ulaganja na području Federacije BiH.  

Premijer Novalić je pohvalio dosadašnje iskustvo s katarskim partnerima i investitorima, te istakao da će Federalna vlada, u skladu s nadležnostima, i dalje raditi na stvaranju uslova za bolju saradnju. Naglasio je da su Katarci dobrodošli partneri i investitori, te da stoji na raspolaganju da zajedničkim mjerama iskoriste postojeći potencijal za obostranu dobrobit.

S ciljem razvoja privredne saradnje, a s obzirom na iskazani interes katarskih investitora za našu zemlju, a posebno Federaciju BiH, premijer Novalić je najavio da će uskoro o konkretnim projektima razgovarati s predstavnicima državnih institucija, ali i privrednicima ove zemlje.