Predstavnici Agencije za promociju stranih investicija u Višegradu

0

Predstavnik Agencije za promociju stranih investicija BiH u Japanu Šigehiko Nišihama posjetio je Višegrad i Andrićgrad sa ciljem da ih predstavi japanskim turistima i da kroz projekte pomogne razvoj kulture u ovoj opštini.

“Višegrad je veoma zanimljiva destinacija za japanske turiste, a posebno jer je ovdje Andrićgrad i mjesto, gdje je boravio Ivo Andrić, pisac čije se knjige čitaju u Japanu“, rekao je Nišihama.

On je istakao da je Višegrad za njega najljepši grad u BiH.

“Pokušaćemo da kroz projekat za koji se aplicira Ambasadi Japana, omogućimo da Višegrad bude privlačniji, iako on već sada ima brojne turiste. Novi menadžment opštine napraviće više projekata, a ambasada će odabrati jedan od najzanimljivijih“, kaže Nišihama.

Direktor višegradske Turističke organizacije Olivera Todorović rekla je da predstavnik Japana već šest godina dolazi u Višegrad, a rezultat njegove posjete je povećan broj japanskih turista.

“Za japanske turiste urađen je vodič za jugoistočnu Evropu. Višegradu su posvećene četiri stranice, što nam govori o njegovoj važnosti, odnosno o želji da ga japanski turisti posjete“, istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da je u saradnji sa novim menadžmentom opštine, na čelu sa načelnikom Mladenom Đurevićem, dogovoreno da Ambasada Japana kroz projekte pomogne ove opštinu sredstvima za kulturu i javne potrebe.

“Nišihama voli Višegrad i njegovom zaslugom ovaj grad svake godine posjeti veliki broj turista iz Japana, a ove godine čak više od 3.000 Japanaca“, kaže Todorovićeva. (Srna)