Predstavljena turistička ponuda Nacionalnog parka “Sutjeska”

0

Prirodne i kulturne vrijednosti i turistička ponuda Nacionalnog parka “Sutjeska” predstavljene su danas u Banjaluci.

Rukovodilac Sektora za razvoj i unapređenje Nacionalnog parka “Sutjeska” Mirjana Radović rekla je da je ponuda ovog nacionalnog parka raznovrsna i da nude više od 300 ležajeva u različitim smještajnim kapacitetima – od bungalova, paviljona, planinskih koliba, preko hotela “Mladost”, do luksuznih vila na Tjentištu.

“Sadržaj je prilagođen svim generacijama i uzrastima, počevši od edukativnih programa, preko planinarskih tura kroz srce prašume Perućice, uspona na Maglić i posjete jezerima Zelengore i Trnovačkom jezeru. Tu su i kulturno-istorijske ture, obilazak Memorijalnog kompleksa, čas istorije kod Centralnog spomenika, posjeta Muzeju bitke na Sutjesci i Spomen-kući `Panorama`”, izjavila je Radovićeva novinarima u Privrednoj komori Republike Srpske.

Radovićeva je navela da je u ovom nacionalnom parku posljednjih mjeseci mnogo urađeno na poboljšanju smještajnih kapaciteta i ukupne turističke ponude, a samim tim su se opredijelili da predstave ponudu putem kampanje “I odmor, i avantura”, koja će poslije Banjaluke biti nastavljena u Sarajevu, Trebinju i Mostaru.

Ona je najavila da će od ponedjeljka, 15. juna, biti pokrenuta aplikacija za rezervisanje smještaja u okviru programa dodjele turističkih vaučera.

Radovićeva je istakla da su građani pokazali zainteresovanost za posjetu Nacionalnom parku “Sutjeska” i da očekuju veliki broj ljudi, s obzirom na sadržaje i popularne cijene.

Ona je pozvala građane Republike Srpske da iskoriste svoje turističke vaučere, koje dodjeljuje Vlada RS, za boravak u ovom nacionalnom parku.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić rekao je da su današnjom promocijom u ovoj komori željeli na podrže Nacionalni park “Sutjeska” u njihovim naporima i velikom iskoraku koji su napravili kada je riječ o sadržajima koji nude turistima.

Prema njegovim riječima, ovo je dobra prilika da se i putem projekta turističkih vaučera i inače kroz razvoj turizma u Republici Srpskoj pokaže šta to sve nudi Nacionalni park “Sutjeska”.

Ćorić je naveo da je turizam u ekspanziji, ali da je pogođen pandemijom virusa korona, te istakao da je neophodno da se pomogne ovoj privrednoj grani i da građani Srpske budu opredijeljeni da posjećuju domaće turističke destinacije.

Srna