Predstavljena metodologija za novu organizacionu strukturu Željeznica RS

0

Prvi radni sastanak sa konsultantom za organizaciono restrukturisanje “Željeznica Republike Srpske”, kojeg čini konzorcijum “Dilojt i Em-Si mobiliti”, održan je danas u “Željeznicama” u Doboju gdje su predstavljeni plan i metodologija za organizacionu i upravljačku strukturu.

Sastanku su, osim Uprave “Željeznica”, prisustvovali i članova tima Jedinice za sprovođenje i upravljanje projektom restrukturisanja, te predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

U saopštenju je navedeno da su na prvom radnom sastanku predstavnici konzorcijuma održali prezentaciju “Sistemi organizacije, računovodstva i upravljanja imovinom”, tokom koje su predstavljeni dinamički plan i metodologija za organizacionu i upravljačku strukturu, s ciljem pripreme nacrta za planiranje i sprovođenje nove organizacione strukture “Željeznica Republike Srpske”.

Vršilac dužnosti generalnog direktora “Željeznica Republike Srpske” Slavko Gligorić rekao je da je ovo preduzeće svjesno težine zadatka u okviru procesa restrukturisanja.

“Spremni smo i da posao uradimo na najbolji mogući način. Stručnjaci sa iskustvom, u ime `Željeznica Republike Srpske`, čine oformljeni tim koji će raditi na ovom dijelu projekta, vjerujem, na obostrano zadovoljstvo”, izjavio je Gligorić.

Gligorić je naveo da će, osim neophodne pripreme i dostave baze podataka, timovi “Željeznica Republike Srpske” i konzorcijuma održavati redovne radne sastanke kako bi bili ispoštovani rokovi predviđeni za finalizaciju organizacionog restrukturisanja ovog preduzeća.

Iz “Željeznica” navode da je konzorcijum “Dilojt i Em-Si mobiliti” izabran za konsultantske usluge za organizaciono restruktuiranje “Željeznica Republike Srpske”, nakon javnog poziva raspisanog u novembru 2018. godine.

“Izabrani su metodom izbora najboljeg kvaliteta, opsežnog iskustva u oblasti poslovnog planiranja željeznica, te ugovaranja javnih usluga ovlaštenih i korištenih u okviru pravne tekovine EU za željeznice”, navedeno je u saopštenju.