Predstavljen prvi automobil kompanije Bugatti Rimac

0

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor proizvođača automobila Rimac Automobili te glavni izvršni direktor proizvođača automobila Bugatti Rimac, predstavio je u petak na Sedmici automobila u gradu Montereyju u američkoj saveznoj državi Kaliforniji prvi novi automobil koji je kompanija Bugatti Rimac dizajnirala pod njegovim vodstvom.

Rimac je predstavio Bugatti W16 Mistral te ustvrdio da će taj “veličanstveni automobili biti posljednji od svoje vrste” te da se Bugatti Rimac nakon toga baca na izradu hibridnih Bugattija.

Rimac je rekao da će se napraviti 99 W16 Mistrala te da će svaki koštati pet miliona eura.

– Automobil smo tijekom proteklih tjedana pokazali vlasnicima drugih Bugattija i toliko ih je oduševio da je već rasprodan. Bugatti je, stoga, ponovno rasprodan. Danas ne možete naručiti nijedan novi Bugatti. Proizvodi kapaciteti popunjeni su do kraja 2025. godine. Čestitam kompletnom timu na ovom postignuću – napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

Bugatti je na svojoj Facebook stranici ustvrdio da je Bugatti W16 Mistral dobio ime po vjetru koji puše na jugu Francuske te da će imati motor od 1600 konjskih snaga. Automobil je kabriolet te nema čvrst krov.