Poznajete izuzetnu mladu osobu? Nominujte je za Forbesovu listu!

0

Ukoliko poznajete osobu u dobi do 30 godina koja je postigla izuzetan uspjeh, možete je nominovati za listu magazina Forbes „30 ispod 30“, s obzirom da je nedavno otvoren proces nominacija za 2019. godinu, piše BiznisInfo.

Podsjetimo da se na ovoj prestižnoj list za 2018. godinu prvi put našla i jedna osoba iz BiH. Riječ je o osnivaču i direktoru Muzeja ratnog djetinjstva Jasminku Haliloviću.

To znači da nije nemoguće da se neko iz naše zemlje ponovo nađe među najutjecajnijim mladim ljudima u Evropi i svijetu.

Nominacije se mogu izvšiti online i to OVDJE.

O listi…

Forbes osmu godinu zaredom traži mlade ljude – lidere, umjetnike, poduzetnike… koji će se pridružiti njegovoj „Ispod 30“ zajednici. Naime, riječ je o listi najuspješnijih mladih ljudi u raznim kategorijama koju magazin objavljuje jednom godišnje.

Dobitnici ovog priznanja iz prethodnih godina su nobelovka Malala Yousafzai, muzičar Kendrick Lamar, suosnivač Instagrama Kevin Systrom i mnogi drugi.

S obzirom da se liste prave u 20 kategorija, znači da se ukupno bira 600 mladih ljudi.

Da bi se našao na listi, kandidat mora imati 29 ili manje godina 31. decembra 2018. godine.

Kako se biraju kandidati

Proces izbora počinje otvorenim nominacijama i preporukama uglednih investitora, direktora, poduzetnika i Forbesovog tima… Na taj način se skupe hiljade nominacija.

Forebesov tim potom bira 60 finalista u svakoj kategoriji. Na kraju, žiri sastavljen od nezavisnih stručnjaka bira po 30 pobjednika u svakoj kategoriji.

Kategorije obuhvataju poduzetništvo, umjetnost, obrazovanje, finansije, igre, marketing, maloprodaju, nauku, muziku, sport itd.