Pomozi.ba, Varta i Konzum zajedno u projektu pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH

0

Zahvaljujući brendu Varta, organizaciji Pomozi.ba i zlatnom prijatelju projekta Konzumu, mališani iz socijalno ugroženih porodica širom Bosne i Hercegovine u školama, gdje je to trenutno zbog koronavirusa dozvoljeno, imat će užine u klupama tokom odmora što će doprinijeti da bar na neki način imaju sretno i bezbrižno školovanje!

Cilj projekta je pomoći djeci čiji roditelji nisu u mogućnosti platiti školski obrok, koji u pojedinim gradovima i ruralnim područjima košta samo 10 KM mjesečno. I to je prevelik iznos za roditelje ili staratelje, koji jedva preživljavaju sa minimalnim primanjima i ne mogu obezbijediti djeci sve što im je potrebno. Učenici se zbog toga često osjećaju drugačijima i manje vrjednijima od svojih vršnjaka koji imaju redovan obrok u školi.

Svi koji žele mogu se uključiti u ovu akciju kupovinom bilo kojeg Varta pakiranja baterija do 31.12.2020. godine i na taj način direktno pomoći socijalno ugroženoj djeci u BiH da ne budu gladna tokom nastave i ne osjećaju se drugačije od svojih drugara iz klupe.

– Projekat Užine realizujemo od 2014. godine i drago nam je što ćemo uz pomoć Varte i Konzuma i ove godine usrećiti mnogobrojne mališane, posebno iz ruralnih dijelova Bosne i Hercegovine. Od velikog značaja nam je podrška društveno odgovornih kompanija, posebno kada je u pitanju pomoć najranjivijoj kategoriji – djeci. Zato od srca zahvaljujemo Varti i Konzumu jer ne zaboravljaju na one kojima je pomoć istinski potrebna – izjavio je osnivač Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.

Iz Konzuma su izrazili zadovoljstvo što su dijelom velikog humanitarnog projekta kojim će zajedno sa njihovim kupcima i partnerima pomoći socijalno ugroženim mališanima u BiH.

– Mi u Konzumu posebno smo osjetljivi na projekte usmjerene na pomoć najugroženijim kategorijama društva i izuzetno smo ponosni na višegodišnju saradnju sa udruženjem Pomozi.ba te na dosad uspješno realizirane zajedničke projekte. Varta proizvodi se nalaze u ponudi svih naših 170 prodajnih objekata, te obzirom na laku dostupnost, kvalitet proizvoda i humani cilj projekta, vjerujemo da će biti izbor velikom broju naših kupaca koji će kupovinom ovih proizvoda dati značajan doprinos projektu, jer samo zajedno možemo napraviti velike rezultate i pomoći zajednici – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Adnan Dževlan, brend menadžer za Vartu u BiH istakao je kako Varta konstantno radi zajedno s lokalnim i nacionalnim dobrotvornim organizacijama koje pružaju praktičnu i stvarnu podršku onoj djeci kojoj je podrška najpotrebnija.

-Vjerujemo da svako dijete ima osnovno pravo na odrastanje osjećajući se voljeno, podržano i sigurno. A to zajedno sa našim partnerima možemo i ostvariti, jer djeca su naša budućnost – navodi Dževlan, napominjući da svi mogu dati doprinos ovoj akciji kupovinom bilo kojeg pakiranja Varta baterija i to ne samo u Konzumovim već i drugim prodajnim objektima širom BiH.