Poly smanjio proizvodnju, ali ne razmišlja o otpuštanjima

0

Mnoge gračaničke firme se trude da održe proizvodnju i distribuciju proizvoda uprkos globalnoj pandemiji koronavirusa. Jedna od njih je i firma Poly koju je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić juče posjetio.

Prilikom posjete gradonačelnik je sa vlasnikom firme Milenkom Pavlovićem razgovarao o trenutnoj situaciji na tržištu, na području grada ali i u samoj firmi, objavljeno je iz Gradske uprave.

Pavlović ističe da bez obzira što je u mjesecu aprilu došlo do značajnog smanjenja potražnje na tržištu i opadanja proizvodnje za čak 40% ni u jednom trenutku menadžment firme nije razmišljao niti razmišlja da posljedice trpe radnici odnosno da dođe do otpuštanja radnika.

Zaštita radnika

Poduzete su sve potrebne aktivnosti kako bi se radnici zaštitili, uveden je i djelimični rad u smjenama ali proizvodnja i dalje teče te se nadaju da neće osjetiti velike gubitke.

Gradonačelnik Helić je obišao i objekat koji je u funkciju stavljen prije dvije godine a razgovarali su i o mogućim zajedničkim projektima i asfaltiranju pristupnog puta.

D. Hadžić