Grand Coupe 2017. mijenja Fluence

0

Novi Renault Megane Sedan, koji je u ponudi i pod imenom Grand Coupe u nekim zemljama, od 2017. godine će se prodavati u više od 20 zemalja širom svijeta.

Renault kaže da nova verzija Megana sa četvoro vrata smanjuje razlike između sedana i kupea, sa zadnjim dijelom koji se lijepo uklapa sa poznatim prednjim dijelom francuskog kompakt modela. Dobre proporcije sedana dolaze sa dimenzijama 4,63m dužine i 1,81m širine, dok je osnova najveća u klasi – 2,71m.

renault-megan-sedan-2

Kada je riječ o dizajnu, sedan ima prepoznatljiv izgled prednjeg dijela s farovima u obliku slova C i masivni Renaultov znak na rešetki hladnjaka. Unutrašnjost nudi mnogo prostora, posebno putnicima na stražnjem sjedištu, a tu je i prostrani prtljažnik zapremine 508 litara. Prtljažnik se otvara pomoću hands-free sistema Eay Trnunk Access.

Unutra, tabla je identična kao kod ostalih verzija Megana, a tu je i opcioni 8.7 inča ekran i R-Link 2 infotainment sistem. Kompanija kaže da su korišteni isti kvalitetni materijali kao kod modela više klase.

renault-megane-coupe-2

Ponuda motora obuhvata dva benzinca i tri dizela. Tu je 1.6 SCe 115, turbo 1.2 TCe 130, dCi 90, dCi 110 i dCi 130 dizeli. Osnovni benzinski model može da se opremi i CVT prenosom, dok TCe modeli mogu da se povežu na sedmostepeni automatik sa duplim kvačilom. Motor dCi 110 može da se poveže i na šestostepeni automatik.

Novi Megane Grand Coupe će se proizvoditi u Renaultovom postrojenju u Bursi u Turskoj.

Save

Save