Pogledajte kako će izgledati nova zgrada na Skenderiji

0

Srušena je zgrada bivšeg hotela Gaj na Skenderiji, gdje je u toku uklanjanje postojeće građevine zbog pripreme gradilišta. Iz Općine Centar kažu da je za uklanjanje izdato pravosnažno odobrenje nadležne općinske Službe za urbanizam i zaštitu okoliša, piše Sarajevo construction.

Foto: Sarajevo construction

Investitor radova, koji se odvijaju prekoputa sjedišta Delegacije EU u BiH, je firma “Trust Invest” d.o.o. Sarajevo. Ista kompanija, čiji je suvlasnik i visoki funkcioner SDS-a Milan Radović, stoji iza izgradnje novog stambeno-poslovnog objekta na Čobaniji.

– Općinski načelnik putem Službe za urbanizam i zaštitu okoliša Općine Centar Sarajevo, rješavajući po zahtjevu ‘Trust Invest’ d.o.o. Sarajevo, za izdavanje urbanističke saglasnosti za izgradnju stambeno-poslovnog objekta na lokalitetu Skenderije u Sarajevu, na osnovu Zakona o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, 26. maja 2020. godine donio je urbanističku saglasnost za izgradnju stambeno-poslovnog objekta – rečeno je za Klix.ba iz Općine Centar.

Foto: Sarajevo construction

Urbanističko tehnički uvjeti su u potpunosti definisani u skladu sa važećom detaljno planskim dokumentacijom, odnosno Izmjenama i dopunama UP-a “Skenderija”.

Površina koja se rezerviše za izgradnju novog stambeno-poslovnog objekta, zauzima prostor sa tlocrtnom površinom od cca 845 metara kvadratnih, dok sami objekat zauzima bruto građevinsku površinu od 6.143,00 metara kvadratnih.

Spratnost novoplaniranog objekta je P+6.